Oblečení do třídy:

  • Pohodlné oblečení, ve kterém si dítě bude hrát na zemi i pracovat u stolečků – tričko, legíny, tepláčky nebo v létě kraťasy, holčičky mohou mít zástěrky či sukýnky. Důležité je, aby se děti v oblečení cítily dobře a maminky aby počítaly s možným ušpiněním (např. při jídle či práci s barvami).
  • Nazouvací bačkorky s pevným klínkem a patou, ne pantofle. V bačkorkách děti běhají a cvičí i v tělocvičně, je vhodné je občas zkontrolovat, aby dobře seděly na nožce (děti mají tendenci sešlapávat paty nebo se na špičkách často tvoří „žralok“). Bačkorky prosíme podepsat, často se stane, že děti mají stejný typ i velikost bačkorek).

Náhradní oblečení:

  • Každé dítě má v šatně na věšáčku u své značky látkový sáček, který je určen na náhradní oblečení. To přijde vhod v případě ušpinění, polití či pomočení. Patří sem náhradní spodní prádlo (u menších dětí klidně i víc kusů), tričko, punčocháče nebo tepláky s ponožkami. Ponožky se hodí i po procházce, kdy děti mívají promočené boty (hlavně v zimě). Opět je nutné všechno oblečení podepsat, děti si ho nepoznají.

Oblečení na zahradu a na vycházky:

  • Na poličce v šatně nechte dětem oblečení, ve kterém si budou moci hrát na pískovišti, lézt na prolézačkách, kreslit křídami, zkrátka určitě nebude odpoledne nejčistější. Volte ho s ohledem na roční období a počasí (tepláková souprava, kraťasy, kombinéza na zimu). Na vycházku v deštivém počasí přidejte pláštěnku.
  • S dětmi chodíme ven každý den, po ránu bývá často rosa a většinou jdeme buď na zahradu či do přírody. Od září zhruba do konce října a od března do konce června by každé dítě mělo být vybaveno podepsanými gumáky. Z podzimu a na brzkém jaře je vhodné gumáky doplnit teplými ponožkami, aby děti nestudily nohy. Přes zimu dáváme gumáky domů, jinak je necháváme na velké polici v šatně.

Oblečení na spaní:

  • Pyžamko nebo noční košilku pro holčičky. Pokud jsou děti zvyklé spát v ponožkách, přineste jim jedny do postýlky. Prosíme vše podepsat, pyžamka mohou být stejná.
  • Děti si mohou vzít plyšáka z domova, se kterým jsou zvyklé chodit spát. Samozřejmě máme pro děti k dispozici zásobu školkových plyšáčků.
  • Pro holčičky je vhodné dodat hřeben na vlásky, abychom je po spaní mohly upravit. Hřeben zůstane celoročně v kapsáři v ložničce.

Pitný režim během dne:

  • Každé dítě potřebuje hrneček na pití, buď porcelánový či umělohmotný, podepsaný permanentním fixem. Hrneček je každodenně umýván a je dětem stále k dispozici na poličce u stolku s pitím.
   
© ZŠ a MŠ Radňovice